Verkeersinfarct Woerden na drukke spits en afsluiting A12

© Egberts Media
PROVINCIE UTRECHT - Woerden roept automobilisten op de gemeente te mijden als ze er niet moeten zijn. Tijdens de avondspits stonden de wegen in en rond de stad bomvol. Volgens de gemeente liep de wachttijd op sommige plekken op tot zeker een uur.
Het was toch al de drukste avondspits tot nu toe dit jaar. In combinatie met de afsluiting van de A12 leidde dat tot een verkeersinfarct in en om Woerden.
Met name tijdens de avondspits is het op de Steinhagenseweg zo druk dat het verkeer al vanaf Geestdorp vast komt te staan. Daarnaast lopen ook de Utrechtsestraatweg en de wegen vanuit Kamerik volledig vast. Dit heeft bovendien zijn weerslag op andere wegen in de gemeente. De wegen en kruispunten kunnen de extra hoeveelheid verkeer als gevolg van de afsluiting van de A12 niet aan, aldus de gemeente.

Botsing

Op de N420 botste in de spits bovendien ook nog een vrachtwagen achterop een bestelbusje. Niemand raakte gewond. Wel ontstond daardoor nog meer verkeershinder in Woerden. Omdat de A12 dicht is, is de N420 de belangrijkste doorgaande weg geworden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.