Nog een waterleidingbreuk in Soest: werkzaamheden tot begin van de avond

© Caspar Huurdeman
SOEST - Op de Laanstraat in Soest is zaterdagochtend een waterleiding gesprongen. Daardoor werd een deel van Soest wakker zonder water. Sinds een grote waterleidingbreuk in januari heeft de omgeving rondom de Laanstraat al meerdere keren met verstoringen te maken gehad.
De politie zette een deel van de straat af met lint, omdat een aanzienlijk deel van de weg blank stond. Nadat waterbedrijf Vitens de omliggende waterleidingen had afgesloten was de stroming op straat snel over.
In de loop van de middag ontstond een nieuw lek. Het komt vaker voor dat twee lekkages elkaar opvolgen. Als de eerste leiding weer wordt aangesloten dan stroomt het water onder grote druk door de leiding heen. Daardoor kan op zwakkere plekken in de leiding een nieuw lek ontstaan. Naar verwachting duren de reparatiewerkzaamheden tot begin van de avond.
In gebied rondom de Laanstraat ontstond rond 13.00 ook een gaslek. Het is nog onduidelijk hoe dat lek verband houdt met de problemen met de waterleiding. Stedin is ter plekke om het lek te dichten. Monteurs konden het lek ondanks de wateroverlast goed bereiken. De netbeheerder verwacht dat de problemen rond 15.00 verholpen zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.