Instellingen

Amersfoorter opgepakt na vondst 3700 kilo vuurwerk in Tilburg

© Politie.nl
AMERSFOORT - Een 42-jarige man uit Amersfoort is opgepakt na een grote vuurwerkvondst in Tilburg. Agenten stuitten daarbij op 3700 kilo illegaal vuurwerk. Het vuurwerk werd afgelopen donderdag al ontdekt, maar de vondst is pas vandaag naar buiten gebracht.
Het ging volgens de politie om een toevalstreffer. Rechercheurs zagen een vrachtwagen staan die als gestolen was opgegeven, omdat het voertuig na huur niet was teruggebracht. Ze besloten daarop de vrachtwagen in de gaten te houden.
Even later verschenen twee mannen die een container in de buurt van de vrachtwagen openden, daar kartonnen dozen uithaalden en die dozen vervolgens in de vrachtwagen tilden. Op de dozen waren waarschuwingslabels te zien voor explosiegevaar.
De rechercheurs kwamen daarop in actie en hield beide mannen aan. Naast de Amersfoorter gaat het om een 45-jarige man uit Wijchen. In de dozen die ze aan het verslepen waren, zat in totaal 3700 kilo vuurwerk. Een woordvoerder noemt het de eerste grote vuurwerkvangst van het jaar. Er wordt nog onderzocht waar het illegale vuurwerk vandaan komt.
In totaal stonden op het terrein vijf containers. In vier zat geen vuurwerk, maar werden onder meer schoenen gevonden. De twee aangehouden mannen zijn afgelopen weekend vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie gaat zich nu over hun zaak buigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.