Nieuwe druktemonitor provincie Utrecht stelt locaties voor die minder vol zijn

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
Provincie Utrecht - De Druktemonitor van de provincie Utrecht is vernieuwd. De digitale kaart werd vorig jaar ontwikkeld voor toeristen die wilden zien of er veel mensen zijn op een locatie in de regio waar ze willen recreëren. Dat was in de coronatijd handig omdat daarmee duidelijk werd of afstand houden moeilijk zou worden.
Volgens de toerismesector is de kaart een blijvertje, ook nu de afstandsregel is opgeheven. De vernieuwde druktemonitor geeft nu ook alternatieve opties wanneer een bepaalde locatie volloopt. Volgens gedeputeerde Arne Schaddelee biedt dat kansen voor bedrijven. "Nu er minder maatregelen gelden wil ik eigenlijk dat zoveel mogelijk recreatieondernemers kunnen profiteren van de weer stijgende bezoekersaantallen."
Volgens Schaddelee is spreiden van bezoekers goed voor de ondernemer. "Die kan dan op een goede manier zijn gastvrijheid tonen. Als je pieken hebt dan staat de gastvrijheid ook onder druk."
Hoewel de gebruikersaantallen van de druktemonitor in het begin tegenvielen, hoopt de provincie dat een publiekscampagne meer mensen enthousiast gaat maken. De kaart wordt gevoed met anonieme locatiegegevens, waarmee een schatting wordt gemaakt van het aantal bezoekers in een specifiek gebied. De provincie Utrecht heeft de tool samen met Gelderland ontwikkeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.