Utrecht mikt op zo normaal mogelijke Sinterklaasintocht, wel QR-code nodig voor feest Domplein

UTRECHT - Na de coronaversie van vorig jaar mikt de organisatie van de Sinterklaasintocht in Utrecht op een zo normaal mogelijke editie op zondag 14 november. Wel wordt in de plannen een QR-code verplicht voor het feest op het Domplein.
De Utrechtse Sinterklaasplannen
Twee andere bekende elementen van het Utrechtse Sinterklaasfeest, de traditionele boottocht en optocht te paard, moeten voor iedereen toegankelijk worden. Sinterklaas zal alleen niet van boord gaan bij de Weerdsluis, vertelt Bert Buizert, voorzitter van Stichting Stadsontspanning Utrecht.
"De vaartocht begint zoals altijd op het Ledig Erf. De boot gaat wel richting de Weerdsluis, maar er zal daar geen ontvangst zijn omdat het hier traditioneel altijd enorm druk is. Het gebied rond de Weerdsluis wordt in onze plannen afgezet en Sinterklaas zal bij de Monicabrug te paard zijn weg vervolgen richting het Domplein, waar hij zal worden onthaald."
Het is de bedoeling dat het Domplein wordt afgesloten en alleen toegankelijk is voor kinderen en voor ouders met een QR-code en gratis entreebewijs. "We willen dat iedereen van de intocht kan genieten, alleen voor het Domplein geldt de evenementenregeling en dus moet je een coronatoegangsbewijs laten zien", aldus Buizert.
De gemeente benadrukt in een reactie dat het gaat om een plan van de organisatie. Er is nog geen vergunning verleend. Dat hangt onder meer af van de corona-ontwikkelingen in november.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.