Houtenaar zit vast op verdenking van drugssmokkel in 2015

© Pixabay
HOUTEN - Een 53-jarige man uit Houten blijft voorlopig nog in de cel. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem en twee anderen van grootschalige drugssmokkel. De politie heeft bij de verdachten onder meer motoren, dure kleding in beslag genomen. Hun voorarrest is met drie maanden verlengd.
De Houtenaar was volgens het OM een belangrijke schakel bij de invoer van zeker grote partijen cocaïne. Het transport kwam in het najaar van 2015 per schip van Zuid-Amerika naar Antwerpen en had Nederland als bestemming. De verdachten zouden hulp hebben gekregen van havenmedewerkers in Antwerpen en van mensen die de drugs uit de containers konden ophalen en konden helpen bij het transport en de verspreiding ervan.
Op Curaçao is ruim twee weken geleden een 48-jarige man opgepakt, die een leidinggevende en organiserende rol zou hebben gehad. Hij zou vorig jaar nog eens twee partijen coke hebben ingevoerd en is inmiddels aan Nederland uitgeleverd. Een 54-jarige Amsterdammer was volgens het OM belangrijk bij het transport van België naar Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.