RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorter vrijgesproken van bedreigen bouwvakker met vuurwapen

AMERSFOORT - Een 38-jarige man uit Amersfoort wordt niet veroordeeld voor het bedreigen van een bouwvakker aan het Ariaplein met een pistool. Volgens de rechter is het bewijs tegen Mahmoud A. hiervoor te dun.

De Amersfoorter werd wel veroordeeld voor het bedreigen van zijn buren met een mes. Hiervoor krijgt hij een gevangenisstraf van 30 dagen. Al vond ook hier de rechter niet alle feiten bewezen.

Banden lek gestoken
Het Openbaar Ministerie had eerder een gevangenisstraf van zes maanden geŽist, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Volgens het OM had de man op 10 januari van dit jaar de banden van vier auto's op het Lohengrinplein en het Operaplein lek gestoken. Eťn van die auto's was van de buurman van de verdachte.

De buurman zag vervolgens dat A. met een mes liep te zwaaien en wist dat van hem af te pakken. Op het mes zaten sporen van rubber. Hierna zou A. een groot vleesmes uit zijn tas hebben gehaald en "ik maak je dood" hebben geroepen. De buurman smeet vervolgens het afgepakte mes in de voortuin van het huis waar A. en zijn moeder wonen en rende weg.

Na het incident met de messen kwam A. ook in beeld als verdachte van het bedreigen van een bouwvakker op de Ariaweg, een jaar eerder. Een man met een beangstigende blik in de ogen richtte een heuptasje op de bouwvakker en leek een wapen door te laden.

Daarna haalde hij een zwart vuurwapen uit het tasje, zette het op scherp en duwde het op de buik van de bouwvakker. "Ik kan je laten lijden in je eigen bloed", had hij daarbij gezegd. Het slachtoffer en een getuige herkenden de verdachte volgens het OM aan de hand van foto's die zij van hem te zien kregen, nadat onder meer ook Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak had besteed.

Geen psychisch onderzoek
Mahmoud A. bleef altijd volhouden aan beide incidenten onschuldig te zijn. Zo gaf hij bij het messenincident zijn buren de schuld, die hem er zouden hebben ingeluisd. Doordat hij zei onschuldig te zijn, weigerde hij ook mee te werken aan psychisch onderzoek.

De rechter oordeelt nu dat er voor de meeste beschuldigingen te weinig bewijs is. Zo is niet bewezen dat Mahmoud A. de autobanden van zijn buren heeft lek gestoken en zijn de sporen op het mes niet goed onderzocht.

Ook voor de bedreiging van de bouwvakker is het bewijs onvoldoende. De fotoconfrontatie vond pas een jaar na de bedreiging plaats. Daarbij zei ťťn van de twee getuigen dat Mahmoud A. niet de dader was. Ook de bouwvakker zelf zei niet honderd procent zeker te weten dat de Amersfoorter de dader was.

Wel vindt de rechter bewezen dat de man zijn buren heeft bedreigd en daarbij ook met een mes heeft gezwaaid. De tijd die de verdachte in voorlopige hechtenis heeft gezeten, zal op zijn gevangenisstraf in mindering worden gebracht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -