Man verdacht van bezit grote hoeveelheid cocaïne mag zaak in vrijheid afwachten

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - De 35-jarige man die is opgepakt bij een grote drugsvondst aan de Van Brammendreef in Utrecht, mag zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. Het Openbaar Ministerie denkt dat Abdallah A. de eigenaar is van de ruim 50 kilo cocaïne en ongeveer vijf kilo softdrugs die op 13 april in zijn woning werd aangetroffen.

Onschuldig

Volgens de verdachte is hij onschuldig. Het klopt dat de sociale huurwoning op zijn naam stond. Maar hij verhuurde het pand aan de broers Khalid en Samir B. Het zou Khalid zijn die de drugs daar achter heeft gelaten. Zelf was Abdallah bijna nooit in de woning.
Maar volgens de officier van justitie klopt dat niet. Op een pakje drinken in de woning zijn sporen aangetroffen van de verdachte. En ook blijkt uit telefoongegevens dat Abdallah regelmatig in de buurt van de woning was.

Onderzoek

De advocaat van de verdachte is bang dat zijn cliënt nog lang moet wachten voordat er een inhoudelijke behandeling van zijn zaak plaatsvindt. Er moeten nog getuigen worden gehoord en de twee medeverdachten moeten tegelijk met Abdallah op zitting verschijnen.
De rechtbank is het daarmee eens. Op voorwaarde dat de verdachte geen contact opneemt met zijn medeverdachten, mag hij voorlopig naar huis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.