Openbaar Ministerie eist 1 dag cel en taakstraf tegen hardnekkige potloodventer

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT/MAARSSEN - Een Utrechtse potloodventer die al vaker voor de rechter stond, moet volgens het Openbaar Ministerie één dag de gevangenis in. Daarnaast moet hij volgens het OM een werkstraf krijgen van in totaal 235 uur en vijf jaar lang verplicht libidoremmende middelen gebruiken.

Hardleerse potloodventer

De 35-jarige Kelvin V. staat vandaag terecht omdat hij in 2019 en 2020 meerdere kinderen zijn penis toonde. Zo liet hij jonge kinderen die op de galerij van zijn flat speelden zijn geslachtsdeel zien. Ook liet hij vanuit een andere woning aan de Utrechtse Croeselaan zijn geslachtsdeel zien aan twee jonge meisjes die op straat aan het rolschaatsen waren. Daarnaast toonde hij kinderen in de McDonald's in Maarssen een foto van zijn erectie en probeerde hij in een wc in de Hornbach in Nieuwegein een vrouw op het toilet te filmen. Ten slotte bedreigde hij een medewerker van Veilig Thuis.

Verstandelijk beperkt

Het is een flinke lijst strafbare feiten. En daar blijft het niet bij. Kelvin V. werd al eerder veroordeeld voor andere ontuchtige handelingen. Volgens specialisten is hij verstandelijk beperkt en is hij daarnaast een exhibitionist en een fetisjist.
Volgens de verdachte gaat hij vooral over de schreef wanneer hij zich verveelt. In de rechtbank wil hij er weinig over kwijt omdat hij zich schaamt tegenover de aanwezige slachtoffers. Maar tegen de politie vertelt hij wel over zijn driften, schrijft een agent in het strafdossier. "Hij verklaart dat hij spanningen in zijn lichaam heeft en dan dit soort dingen doet. Hij wil ermee stoppen en is er voor in behandeling bij Altrecht."

Strafbaar

Ook de officier van justitie wil dat V. stopt met zijn onzedelijke gedrag. Mensen hebben daar veel last van. "Dat je door meneer V. wordt geconfronteerd met zijn geslachtsdeel terwijl je gewoon aan het skeeleren bent of terwijl je zit te eten in de McDonald's, dan is dat gewoon heel vervelend. En dat reken ik hem ook aan. Vooral omdat verdachte nog in een proeftijd van een vorige veroordeling liep en omdat het soms bij de woning van de slachtoffers gebeurde."

Taakstrafverbod

Omdat de verdachte al eerder is veroordeeld voor vergelijkbare feiten, krijgt de officier van justitie te maken met het taakstrafverbod. Dat betekent dat hij bij een nieuwe aanklacht niet opnieuw alleen een taakstraf mag eisen en verplicht is om daar een celstraf aan te koppelen.
Maar wanneer V. voor langere tijd in de gevangenis belandt, raakt hij waarschijnlijk zijn baan kwijt. En het is juist de regelmaat van die baan die hem op dit moment op het rechte pad houdt. Daarom eist de officier een flinke taakstraf en één dag cel tegen V..
"Stel dat ik een forse celstraf eis en dat deze verdachte na een maand of vijf weer buiten staat. Dan heeft de maatschappij opeens te maken met een gefrustreerde Kelvin zonder baan. De kans dat het dan opnieuw fout gaat is erg groot. Ik denk dat ik de maatschappij op deze manier het best bescherm."

Libidoremmende middelen

Bovenop de cel- en taakstraf eist de officier van justitie dat de verdachte vijf jaar lang verplicht libidoremmende medicijnen gebruikt. Hierdoor neemt zijn seksdrive af. Een ingrijpende maatregel, maar V. vindt het prima. "Het maakt me niet uit of het verplicht wordt. Ik werk er toch wel aan mee. Ik wil niet dat er nog meer slachtoffers komen. Kinderen moeten hier niet in meegezogen worden. Ik heb zelf ook een kind en ik zou dit vreselijk vinden."
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.