Politici reageren vol ongeloof en walging op bedreiging Dijksma: 'Dit is ver over de grens'

© Femke van den Heuvel
UTRECHT - Burgemeester Dijksma van Utrecht krijgt veel bijval en steunbetuigingen naar aanleiding van de bedreigende tekening die vandaag werd gevonden in een tunnel bij station Utrecht. Op de afbeelding hangt de burgemeester aan een galg, met daaronder haar naam.
De Utrechtse VVD begrijpt helemaal dat Dijksma aangifte doet en noemt de tekening verschrikkelijk. "Dit soort bedreigingen moeten we hard aanpakken", laat de partij weten op twitter.
Partijgenoot Rick van der Zweth, fractievoorzitter en lijsttrekker PvdA Utrecht, vindt de tekening "ver over de grens". "Verschrikkelijk dat mensen dit in hun hoofd halen", aldus de lijsttrekker.

'Ronduit walgelijk'

Volgens Jan Wijmenga van de Utrechtse ChristenUnie staat de afbeelding ver af van hoe we met elkaar om zouden moeten gaan in Nederland. "Als je het niet met iemand eens bent, moet die maar dood?", vraagt het raadslid zich af.
Dijksma krijgt ook steunbetuigingen uit de landelijke politiek. Zo wenst Rob Jetten van de D66 de burgemeester veel sterkte. "In ons land is altijd ruimte voor tegengeluid, maar wel binnen de grenzen van fatsoen." Hij vindt de tekening "ronduit walgelijk".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.