Instellingen

Podcast Stadhuisplein Amersfoort over macht en tegenmacht en waarom meer debat nodig is

© Lies Brons
AMERSFOORT - De landelijke discussie over macht en tegenmacht in de politiek, wordt ook in Amersfoort gevoerd. In hoeverre zijn meerderheden voor besluiten al op voorhand duidelijk? Kan de oppositie eigenlijk wel een deuk in een pakje boter slaan? De politieke duiders van RTV Utrecht, De Stad Amersfoort en De Stadsbron spreken er over met Astrid Janssen, de beoogd lijsttrekker van GroenLinks Amersfoort.
Janssen is sinds 2014 politiek actief in de Keistad. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 trad zij voor het eerst als lijsttrekker aan. Toen nog vanuit een oppositiepartij, nu maakt GroenLinks alweer vier jaar uit van het stadsbestuur. In deze aflevering van de podcast Stadhuisplein Amersfoort wordt behalve de bestuurscultuur ook bekeken wat GroenLinks de afgelopen jaar goed deed en wat de partij juist wordt verweten. Beluister de podcast hieronder.
Stadhuisplein Amersfoort is een maandelijkse podcast van RTV Utrecht in samenwerking met huis-aan-huiskrant De Stad Amersfoort en het digitale tijdschrift De Stadsbron.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.