Instellingen

Storing Vodafone voorbij: Utrechtse gemeenten, rechtbank en GGD weer bereikbaar

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De landelijke storing in het mobiele netwerk van Vodafone Nederland is voorbij, meldt de telecomprovider op de website. Het bedrijf raadt klanten die nog problemen ervaren aan hun telefoon te herstarten. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de storing was.
Klanten hadden problemen met mobiel bellen en het gebruik van mobiel internet. De storing begon vandaag rond 08.00 uur. Rond 11.00 uur was de storing al gedeeltelijk opgelost, maar nog niet helemaal, aldus het bedrijf. Technici zoeken nog naar de precieze oorzaak.

2G

Mobiel bellen en internetten via 2G werkt wel. Deze verbinding maakt de telefoon niet automatisch als de reguliere verbinding wegvalt, klanten moeten dit zelf handmatig op hun toestel aanpassen, aldus de woordvoerster.
Als gevolg van de storing waren meerdere instanties telefonisch niet of nauwelijks bereikbaar. In onze provincie ging het om de gemeenten Oudewater en Woerden, Rijkswaterstaat, de GGD Regio Utrecht en Rechtbank Midden-Nederland.
Ook vervoerder U-OV had last van de storing: de Uithoflijn kon niet rijden omdat er door de storing geen contact met de trambestuurders van lijn 22 mogelijk was

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.