Stroomstoring rond Utrecht en Maarssen na ruim 10 uur nog altijd niet volledig opgelost

© RTV Utrecht
Stichtse Vecht/Utrecht - De grote stroomstoring in Utrecht en Stichtse Vecht is nog altijd niet voorbij. Na ruim zeven uur heeft bijna de helft van de getroffen huishoudens weer stroom, maar het andere deel nog altijd niet.
Rond 12.20 uur viel de stroom uit bij bijna 5500 aansluitingen in Maarssen, Breukelen, delen van de stad Utrecht, Oud-Zuilen, Westbroek en Tienhoven. Iets voor 20.00 uur kwam de stroom bij ruim 2200 huishoudens weer terug. Hoe lang het bij de rest nog gaat duren, is onbekend. Rond 23.00 uur zit nog altijd een groot deel van het getroffen gebied zonder elektriciteit.
De oorzaak van de storing is ook nog altijd niet bekend. "Wisten we dat maar", zegt Stedin-woordvoerder Else de Kwaasteniet. "Het is een complexe storing, dat blijkt ook wel gezien de duur."
Omdat tegelijkertijd met de stroomstoring ook een telefoonstoring was, werd het oplossen van het defect bemoeilijkt. "We konden bijvoorbeeld monteurs moeilijk bereiken."

Ouderen in het donker

De stroomstoring leidt op sommige plekken tot ergernis en overlast. Bijvoorbeeld bij woonzorgcentrum Merenhoef in Maarssen. Daar is extra personeel ingezet om alle bewoners goed te kunnen helpen. "We proberen alle zeilen bij te zetten", zegt een woordvoerder van de zorginstelling.
Op Facebook schrijft iemand dat er zaklampen worden gezocht voor de bewoners van de Merenhoef. "De oudere medemens zit in het donker, is er iemand die hulp kan bieden?"

Schadevergoeding

Bij stroomstoringen die langer dan vier uur duren, kunnen mensen aanspraak maken op een schadevergoeding. Informatie daarover is te vinden op de website van Stedin.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.