OM wil dat Veenendaalse vader lang de cel in gaat voor kindermishandeling

© Pixabay
VEENENDAAL - In de rechtbank van Utrecht kwamen vanmiddag de gruwelijkste details voorbij, toen Veenendaler Richard van T. (51) terechtstond. Hij wordt verdacht van het jarenlang verkrachten van zijn vrouw en seksueel misbruik bij twee van zijn kinderen. Ook zou hij drie van zijn kinderen hebben mishandeld.
Volgens justitie kan alleen die mishandeling bewezen worden, de onvrijwillige seks niet. Dus is de strafeis vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk.
De vrouw van Van T. vluchtte in 2015 samen met haar vier kinderen uit huis. Sindsdien zitten ze in een jarenlang traject van therapieën.

Geschrokken van dossier

De officier van justitie zegt enorm te zijn geschrokken tijdens het lezen van het strafdossier. "Thuis hoor je niet geslagen, gestompt en vernederd te worden", zei de aanklager in de rechtbank. "Maar bij Richard van T. in huis, gebeurde dat wel. Het lijkt erop dat hij zijn gezin terroriseerde."
Zo zouden de vrouw en haar kinderen zijn opgesloten in de schuur, meermaals zijn mishandeld en moesten ze ook seksuele handelingen verrichten. Ook waren de kinderen getuige als hun broertjes of zusjes werden mishandeld. In de rechtbank werden veel heftige details besproken, maar die worden in dit artikel achterwege gelaten.

Niet te bewijzen

Volgens justitie is het misbruik van de kinderen en het verkrachten van de vrouw niet te bewijzen. De verklaringen van de kinderen over seksueel misbruik lijken niet betrouwbaar te zijn en moeten worden uitgesloten van de bewijslast, vindt de aanklager.

Verdachte ontkent seks

Van T. ontkent dat hij zijn kinderen en zijn vrouw seksueel misbruikte. In zijn optiek vertellen ze daar niet de waarheid over. Wel bekent hij de kinderen te hebben mishandeld. Maar: "Niet meer dan tien keer liep het uit de hand. Dat kwam door stress op het werk en door slaapproblemen. Ik was daarom kortaf, begon te snauwen en te schelden."
De rechter doet over twee weken uitspraak tegen Van T. Mogelijk dat hij wél vindt dat seksueel misbruik en verkrachting is bewezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.