Spaanse onderscheiding voor Van Zanen vanwege komst Vuelta naar Utrecht

© Valerie Kuypers - Gemeente Den Haag
UTRECHT - Jan van Zanen treedt toe tot de Orde van Isabella de Katholieke. Hij ontvangt de belangrijke Spaanse onderscheiding onder meer voor zijn inspanningen tijdens zijn burgemeesterschap in Utrecht om de start van de Ronde van Spanje naar Nederland te halen.
De Vuelta gaat volgend jaar in Utrecht van start, waarna ook Den Bosch en Breda worden aangedaan. Oorspronkelijk zou de Vuelta vorig jaar al naar Nederland zijn gekomen, maar vanwege corona ging dat toen niet door.
Van Zanen, die tegenwoordig burgemeester in Den Haag is, krijgt de rang van Commandeur en ontving de versierselen van de ambassadeur van Spanje. "Het is een enorme eer om deze onderscheiding te ontvangen. Maar het naar Nederland halen van dit bijzondere evenement is niet alleen mijn verdienste. Ik wil daarom de onderscheiding opdragen aan alle mensen die de Vuelta helpen organiseren, voor en achter de schermen. In Spanje, bij de gemeenten Utrecht, Breda en Den Bosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant", aldus Van Zanen in een schriftelijke reactie.
De onderscheiding is ruim 200 jaar geleden in het leven geroepen als ridderorde om burgerlijke verdiensten die Spanje ten goede komen te belonen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.