Instellingen

E-scooter in brand gezet in Nieuwlandse speeltuin, politie zoekt vier tieners

© Gemeente Amersfoort
AMERSFOORT - De politie is op zoek naar vier jongens die vermoedelijk betrokken zijn bij een brand in een speeltuin aan de Zeldertsedreef in Nieuwland. Afgelopen woensdag werd daar een elektrische scooter in brand gestoken bij een van de speeltoestellen. De gemeente heeft aangifte gedaan van vernieling.
Wijkagent Robbert doet op Facebook zijn beklag over het incident. "Aan de daders: voel je dan niet aan alles, als je bewust een scooter neerlegt op en onder een speeltoestel dat je heel slecht bezig bent? Of bezweek je onder de groepsdruk en kon je toen niet meer terug?"
Hij doet een voorstel aan de daders: "Je kunt je komen melden samen met je ouders. Wil je niet? Vind je jezelf te stoer en te goed om naar de politie te komen? Dan ga ik er alles aan doen om jou als verdachte aan te houden", schrijft hij in het bericht.

Signalement

De politie heeft een signalement verspreid van de daders. Het gaat om vier jongens van ongeveer 16 jaar oud die 1.70 meter lang zijn. Ze droegen grijze kleding en een capuchontrui. Een van de jongens heeft een mollig postuur, een van hen heeft vermoedelijk een getinte huidskleur en twee zijn blank. De jongens maakte gebruik van elektrische steps en een elektrische fiets met dikke banden.
"Geloof mij: veel inwoners, echt heel veel, willen dat jij en je "vrienden" opgepakt worden. Dus meld je maar of meld via misdaad anoniem als je wel wat te vertellen hebt maar niet wilt snitchen (iemand verklikken, red.)", schrijft de wijkagent. "Jij wilt toch ook dat als er bij jouw thuis je tuin vernield of je scooter in de fik gezet wordt dat de dader gepakt wordt?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.