Woerdense jongen (11) achtervolgd door messengooier

© RTV Utrecht
WOERDEN - Een 11-jarige Woerdense jongen is dinsdag 5 oktober achtervolgd door een man met een mes. Tijdens die achtervolging gooide de man het mes meerdere keren richting de jongen, zegt de politie. Wonder boven wonder raakte de jongen niet gewond.
De verdachte is nog niet gepakt en de politie is ook nog op zoek naar getuigen. De jongen fietste dinsdag na schooltijd rond 15.00 uur over de Kwakelbrug, daar ziet hij de man voor het eerst. Als hij de man even later weer tegenkomt bij het Jaagpad begint de man plotseling achter hem aan te rennen richting de tunnel bij de Hollandbaan.
Dan gooit de man een mes, hij raapt het weer op en gooit het nog eens. De jongen weet te ontkomen. Het slachtoffer is volgens de politie behoorlijk overstuur door de gebeurtenis.
De verdachte is ongeveer 40 jaar oud en heeft een licht getinte huidskleur, aldus de politie. Hij heeft donkere ogen met grote wallen, stoppels, een mager postuur en is ongeveer 1,80 meter lang. Zijn kleding was zwart: hij droeg een leerachtige trenchcoat met capuchon en had nette puntschoenen aan.
De politie is uitdrukkelijk op zoek naar iemand met een werkbus, die zou de verdacht hebben aangesproken. Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.