Instellingen

Gery Vink nieuwe trainer GVVV

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Gery Vink is de nieuwe trainer van GVVV. De 56-jarige Betuwnaar was de afgelopen drie seizoenen assistent-trainer bij Willem II en zat sinds afgelopen zomer zonder club. Bij de Veenendaalse tweede divisionist volgt hij Jochem Twisker op, die vorige week opstapte. Hij tekent voor anderhalf jaar.
Vink werkte jaren lang in de jeugdopleiding van Ajax en zat ook op de bank bij TEC, dat net als GVVV uitkomt in de tweede divisie. Bij TEC was hij officieel assistent van Frits van de Berkt, maar in de coaching bij wedstrijden leek het of Vink de hoofdtrainer was.
De nieuwe trainer leidt maandag al de eerste training bij zijn nieuwe club, die met één punt uit negen duels stijf onderaan staat in de tweede divisie. Op 27 oktober spelen de Veenendalers hun eerste wedstrijd onder Vink, in de KNVB beker tegen eredivisionist Sparta.
Drie dagen later staat de competitiewedstrijd thuis tegen Excelsior Maassluis op het programma. In huize Vink staat ook zaterdag 22 januari rood omcirkeld op de agenda. Dan speelt GVVV tegen Spakenburg. Bij die club speelt Wimilio Vink, de zoon van de nieuwe GVVV-trainer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.