Instellingen

Boekpresentatie van Jane Goodall in Ouwehands Dierenpark: 'Alle kleine dingen helpen'

© Harper Collins
RHENEN - In Ouwehands Dierenpark werd vandaag 'Het boek van hoop' van de wereldberoemde antropoloog Jane Goodall gepresenteerd. Goodall vertelde in een video-interview over haar nieuwste boek, waarin zij antwoord wil geven op de vraag hoe de mensheid hoopvol kan blijven.
Het Jane Goodall Instituut en Ouwehands Dierenpark werken samen aan het natuur- en soortbehoud van primaten, dat is een soort van zoogdieren waartoe alle halfapen en apen worden gerekend. Jane Goodall werd vooral bekend door haar zestigjarige studie naar chimpansees.
Actrice Miryanna van Reeden interviewde Goodall voor de boeklancering. "Sinds kleins af aan gaat de natuur mij nauw aan het hart. Ik ben met Jane opgegroeid. Dat ik haar mocht interviewen was gek, maar een ontzettende eer."
Aan de hand van verhalen over haar bijzonder leven en carrière wil Jane Goodall een belangrijke boodschap meegeven aan de lezer: er is altijd hoop. "Omdat er zo veel slecht nieuws is, lijkt er soms geen beginnen aan. Maar in het boek geeft Jane aan dat juist alle kleine dingen helpen", aldus Van Reeden.
Naast de audioversie van 'Het boek van hoop', sprak Van Reeden een audiotour in voor Ouwehands Dierenpark. Hiervoor zijn zeven van de twaalf apensoorten geselecteerd die in het park te bezichtigen zijn.
"Er wordt verteld hoe mooi de dieren zijn, maar ook hoe ze bedreigd worden. We hebben onder andere fragmenten uit het boek gebruikt hiervoor", vertelt Chantal Verburg. Ze werkt als marketingmanager bij Ouwehands Dierenpark en heeft de audiotour in elkaar gezet. Door een QR-code te scannen kunnen bezoekers de audiotour volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.