Raad wil opheldering over afvalproblemen Utrecht-West

© RTV Utrecht
UTRECHT - Twee fracties in de Utrechtse gemeenteraad willen opheldering over de afvalproblemen in Oog in Al, Majellapark en Schepenbuurt.
RTV Utrecht berichtte vorige week dat bewoners hun huisvuil niet kwijt konden sinds de invoering van ondergrondse afvalcontainers. Kliko's waren weggehaald, terwijl nog niet alle ondergrondse afvalcontainers waren geplaatst.
De tijdelijke bovengrondse afvalcontainers werden volgens bewoners niet vaak genoeg geleegd. Het gevolg was dat er veel afval naast afvalcontainers wordt geplaatst. Bewoners vreesden stankoverlast en ongedierte en sommigen spraken gekscherend over 'Napels aan het Amsterdam-Rijnkanaal'.
Inmiddels lijken de problemen in Oog in Al grotendeels opgelost. Daar zijn afgelopen week enkele ondergrondse containers geplaatst.
VVD en SP hebben naar aanleiding van de afvalproblemen in Utrecht-West schriftelijke vragen ingediend. Ze geven naar eigen zeggen al jarenlang aan dat het misgaat bij de invoering van Het Nieuwe Inzamelen. "De afgelopen jaren zijn er vragen gesteld en moties ingediend met als doel om te voorkomen dat er afval naast afvalcontainers wordt geplaatst en dat het afval wordt opgeruimd." De fracties zijn dan ook ontstemd dat het wéér misgaat.
VVD en SP willen van wethouder Klaas Verschuure weten wat er precies aan de hand is in Utrecht-West en wat hij hieraan gaat doen. Ze hebben 21 vragen ingediend over de afvalkwestie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.