Taakstraf voor Utrechter die piemel meermaals aan kinderen liet zien

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Een man uit Utrecht moet een taakstraf van honderd uur uitvoeren. De rechter bepaalde dat vanmiddag. De 35-jarige man liet vorig jaar op meerdere momenten en op verschillende plekken zijn piemel zien aan tieners en kinderen.
Zo was hij in april in een leegstaand pand aan de Croeselaan. Daar trok hij de aandacht van een meisje door op het raam te kloppen. Toen ze keek liet hij zijn broek zakken. Dat deed hij opnieuw toen het meisje 's middags met een vriendin terugkwam.
In augustus liet hij zijn broek zakken op de galerij van zijn appartementencomplex waar op dat moment meerdere kinderen aan het spelen waren. Ook liet de man twee jaar geleden in de McDonalds in Maarssen een foto van zijn penis aan twee meisjes zien.
Daarnaast heeft hij ook een hulpverlener bedreigd, die juist de taak had om de man en zijn gezin te helpen.
De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie: een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 1 dag en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast moet hij een taakstraf van honderd uur uitvoeren en moet hij zich laten behandelen en meewerken met controles op urine en smartphonegebruik.
De Utrechter is eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten. Uit onderzoek van een psycholoog bleek toen - vijf jaar geleden - dat de man lijdt aan een stoornis. Van die stoornis is nu nog steeds sprake, waardoor de feiten verminderd aan hem toegerekend kunnen worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.