Van oranje naar rood: meeste positieve coronatests in provincie Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Nederland ziet er vanaf donderdag een stuk roder uit op de kaart van coronagevallen in Europa. De provincie Utrecht heeft Limburg afgelost als de grootste brandhaard van Nederland in vergelijking met het aantal inwoners.
Er zijn in de afgelopen twee kalenderweken ongeveer 3700 inwoners van de provincie Utrecht positief getest. Dat komt neer op 280 nieuwe gevallen op elke 100.000 mensen. In de stad Utrecht zelf valt het aantal positieve tests naar verhouding mee, de stijging komt door gemeenten als Rhenen, Veenendaal, Vijfheerenlanden en Woudenberg.
Utrecht, Gelderland, Overijssel, Zuid-Holland, Friesland, Flevoland en Zeeland gaan nu van oranje naar rood. Drenthe, Noord-Brabant, Noord-Holland en Groningen blijven deze week nog op oranje staan, maar gaan volgende week waarschijnlijk naar rood. Limburg blijft op die kleur staan.
Het ECDC, de Europese tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), publiceert de kaart elke donderdag. De dienst kijkt naar het aantal en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De kaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood. Landen kunnen op basis van de kaart besluiten om de regels voor reizigers uit andere landen aan te scherpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.