Instellingen

Ravage door windstoten: brandweer rukte vijftig keer uit in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De brandweer in de provincie Utrecht was vannacht en vanmorgen druk met het afhandelen van schadegevallen door het onstuimige herfstweer. Door harde windstoten waren bomen omgewaaid en takken afgebroken. Ook het treinverkeer had hier last van. Verder waren er weggewaaide dakpannen en losgerukte dakbedekkingen. In totaal rukten de hulpdiensten uit voor zo'n vijftig incidenten. Hieronder vind je een overzicht van de incidenten.
Bomen de dupe van zware windstoten in de regio.

Treinverkeer

Het treinverkeer tussen Utrecht en Amersfoort was ontregeld door een boom die op het spoor was gevallen. Dat gebeurde ter hoogte van de Beaufortlaan in Soestduinen.
© Koen Laureij
ProRail heeft de boom verwijderd. Op de Beaufortlaan, een weg die parallel loopt aan het spoor, lagen meerdere bomen om. Hier kwam de brandweer ter plaatse om op te ruimen.

Auto botst op omgevallen boom Utrecht

Op de Prins Bernhardlaan in Utrecht viel een grote boom vlak voor een auto die daar reed. De bestuurder kon niet op tijd stoppen en botste er tegenaan. De inzittende is door de ambulancedienst nagekeken, maar raakte volgens de politie niet gewond.
De brandweer was uren bezig om de boom in stukken te zagen en de weg weer vrij te maken. De auto werd door een bergingsbedrijf opgehaald.
© Koen Laureij

Tientallen takken op provinciale weg

Op de provinciale weg N409 tussen Houten en Nieuwegein zijn tientallen takken afgebroken en op de weg terecht gekomen. De brandweer begon aan de kant van Nieuwegein en liep in linie richting Houten.
De meeste grote takken en stronken zijn inmiddels van de weg, maar er liggen nog veel bladeren en kleine stokken.
© Koen Laureij

Grote bomen vallen om op N411 Bunnik

Op de N411 tussen Utrecht en Bunnik zijn twee grote bomen omgevallen en op de weg terecht gekomen. Ook lagen er diverse grote takken verspreid over de weg. De politie sloot de N411 af. De brandweer maakte de weg weer vrij.
© Koen Laureij

Veel schade in Soest

Op zeven plaatsen op de Hooiweg en Peter van de Breemerweg in Soest moest de brandweer de weg vrij maken vanwege stormschade. Het leek volgens getuigen of in het buitengebied een kleine windhoos had geraasd.
© Caspar Huurdeman
Nadat de wegen vrij waren gemaakt, haalde de brandweer vanuit een hoogwerker nog enkele gevaarlijke hangende takken weg. Later kwam er ook nog een melding binnen van schade aan een boom op de Heideweg in Soest. Ook uit Leerdam en Rhenen komen stormschademeldingen.

Kraanmachinist

Kraanmachinist Geurt van Roekel zat vanmorgen vroeg gewoon op zijn post in Leidsche Rijn ondanks de windstoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.