Nieuwe roltrappen voor Jaarbeursplein vanavond op hun plaats gehesen

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - Twee van de vier nieuwe roltrappen voor het Jaarbeursplein zijn vanochtend vanuit Hamburg in Nederland aangekomen. Vanavond worden ze in Utrecht op hun plaats gehesen.
De nieuwe roltrappen vervangen de storingsgevoelige bestaande roltrappen. Die stonden zo vaak stil dat veel reizigers naar Utrecht Centraal het idee hadden dat ze vaker niet dan wel werkten.
De gemeente Utrecht besloot na de vele storingen daardoor vorig jaar al om de roltrappen eerder dan gepland te vervangen. Als eerste zijn nu de twee roltrappen direct naast de ingang van de fietsenstalling aan de beurt.
Nadat de bestaande roltrappen zijn verwijderd en de nieuwe roltrappen op hun plek zijn gehesen, duurt de afmontage nog enkele weken. Daarna moeten reizigers een stuk minder vaak geconfronteerd worden met een stilstaande roltrap.

'Over de hele wereld gebruikt'

"Dit type roltrap wordt al over de hele wereld gebruikt in de buitenlucht", zegt projectmanager Marieke van der Vlugt. Leverancier TK Elevator had heeft voor de meest robuuste variant voor de buitenruimte gekozen.
"De onderdelen zijn minder slijtagegevoelig doordat ze beter zijn afgedekt. Daarnaast zijn de onderdelen ook makkelijker te vervangen en zijn de roltrappen minder gevoelig voor vandalisme."
TK Elevator heeft verder toegezegd om standaard twaalf keer per jaar de roltrappen een onderhoudsbeurt te geven en snel te reageren bij storingen. De leverancier gaat dat de komende 23 jaar doen.
Nadat de roltrappen bij de fietsenstalling zijn geplaatst, worden ook de roltrappen aan de zijde van het Beatrixgebouw vervangen. Volgens de gemeente moeten alle roltrappen voor de kerst weer werken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.