Provincie gaat 'krap bemeten' wachthokken op Uithoflijn aanpakken

© Twitter / Dimitri Gilissen
UTRECHT - De provincie Utrecht gaat negen tramhaltes van de Uithoflijn aanpassen. Voor de aanpassingen van de amper twee jaar geleden opgeleverde lijn is 3 miljoen euro gereserveerd.
"Op een aantal punten zijn de wachthokken krap bemeten, dat is zeker met slecht weer niet ideaal", zegt een woordvoerder van de provincie. Reizigers staan dan dicht op elkaar en proberen vervolgens allemaal bij dezelfde deur de tram in te stappen. Dat leidt niet alleen tot dringen, maar ook tot een slechtere doorstroming.
De problemen kwamen onder meer aan het licht na een evaluatie onder reizigers van de 486 miljoen euro kostende tramlijn. Volgens de provincie was er al eerder rekening met mogelijke aanpassingen gehouden en is het benodigde geld al opzij gezet.
De wachthokken zijn niet het enige dat op de nominatie staat om te worden aangepakt. "We willen kijken hoe we de halte langs de lijn beter zichtbaar kunnen maken voor de reiziger, zodat ze ook goed zicht hebben op de reisinformatie." Daarnaast wil de provincie bekijken hoe de huisstijl van vervoerder U-OV beter op de lijn kan worden doorgevoerd.
Vooralsnog is nog niet duidelijk hoe alle plannen er in de praktijk uit komen te zien. De ontwerpen moeten nog worden gemaakt. Daarbij wil de provincie ook reizigers de gelegenheid geven om hun inbreng te geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.