Nieuwegeinse (25) 'monteur van waterbedrijf' besteelt zeker vijftien kwetsbare ouderen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een 25-jarige man uit Nieuwegein is aangehouden omdat hij meerdere slachtoffers zou hebben gemaakt met een babbeltruc. Samen met een handlanger deed hij zich voor als monteur van een waterbedrijf. Met een smoes over lekkage drong het duo woningen binnen om waardevolle spullen te stelen.
De zaak kwam aan het licht door oplettende buurtbewoners. De man werd op heterdaad betrapt bij een woning aan de Ceramstraat in de Utrechtse wijk Lombok en bleek een bekende van de politie.
De man zou in de wijk zeker vijftien woningen zijn binnengedrongen. "De slachtoffers werden enorm onder druk gezet. Als ze niet binnen mochten komen dan zou de lekkage erger worden en de verzekering zou de schade niet vergoeden", zo vertelde politiewoordvoerder Wim Hoonhout op Radio M Utrecht.
De slachtoffers zijn volgens de woordvoerder over het algemeen hoogbejaard en hebben soms te maken met vormen van dementie. De verwachting is dat nog meer slachtoffers zich zullen melden.
Hoonhout: "Bij de ouderen ontstaat vaak een schaamtegevoel. Ze denken dan 'hoe kon ik nou zo dom zijn om ze binnen te laten?' Of de slachtoffers komen er pas maanden later achter dat ze iets kwijt zijn, en kunnen dat niet meer koppelen aan het bezoek van de 'monteurs.'" Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.