Instellingen

Maarn heeft na jaren weer een pinautomaat: 'In elk dorp moet gewoon gepind kunnen worden'

De nieuwe pinautomaat in Maarn.
De nieuwe pinautomaat in Maarn. © RTV Utrecht
MAARN - De inwoners van Maarn kunnen eindelijk weer in hun eigen dorp geld pinnen. Het dorp heeft het enige tijd zonder pinautomaat moeten stellen omdat het vorige exemplaar bij een appartementencomplex zat. Vanwege de kans op plofkraken was dat te risicovol voor omwonenden.
Burgemeester Frits Naafs spande zich twee jaar lang in voor de nieuwe flappentap: "Ik vind eigenlijk dat er in elk dorp gewoon gepind moet kunnen worden. Met name voor oudere bewoners is dat fijn", aldus Naafs.
Maar het vinden van een geschikte locatie had flink wat voeten in aarde. "We hebben gesprekken gevoerd met omwonenden en ondernemers over wat een veilige plek is. Ook Geldmaat (de verstrekker van pinautomaten, red) had allerlei eisen. Zo hebben we rekening moeten houden met drukgolven. Mocht er wat gebeuren dan hebben bewoners er in ieder geval geen last van", aldus Naafs.
De pinautomaat staat op een pleintje bij de supermarkt Plus. "Hier is veel fiets- en autoverkeer en er lopen veel mensen. De mensen hoeven dus niet ergens achter de struiken te pinnen. Dat is wel zo fijn."
Vanaf volgende week donderdag is de pinautomaat operationeel. De zijkanten van de Geldmaat worden door hobbyfotografen van de Fotokring Heuvelrug opgeleukt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.