Amersfoortse vrouw (72) voorlopig in de cel op verdenking van hulp bij zelfdoding

Archief.
Archief. © Robin Utrecht, ANP
AMERSFOORT - Een 72-jarige vrouw uit Amersfoort is deze week aangehouden omdat zij mensen op illegale wijze zou hebben geholpen bij hun zelfdoding. De vrouw is, samen met een 78-jarige man uit Den Bosch die ook werd opgepakt, lid van Coöperatie Laatste Wil.
De Coöperatie Laatste Wil ligt de laatste tijd flink onder vuur van het Openbaar Ministerie. De organisatie zegt mensen alleen te helpen met het houden van 'regie over het eigen levenseinde' maar het OM spreekt over 'een illegale organisatie die het plegen of beramen van hulp bij zelfdoding als oogmerk heeft.'
In juli werd ook al een man uit Eindhoven aangehouden die pillen zou hebben verkocht aan mensen met een doodswens. De Amersfoortse vrouw werd woensdag opgepakt. Zij zou ook het potentieel dodelijke middel dat gebruikt wordt bij zelfdodingen hebben gekocht bij de man uit Eindhoven. Ook zou ze een medicijn hebben verstrekt dat braakneigingen vermindert en dat alleen voorgeschreven mag worden door artsen of apothekers. Vandaag werd haar voorarrest met tien dagen verlengd.
Heb je depressieve gedachten, denk je bijvoorbeeld aan zelfmoord of maak je je zorgen over iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.