Instellingen

Mysterie opgelost: eigenaar vermiste geheugenkaart vol vakantiekiekjes gevonden

© Salma Aibich
UTRECHT - De online zoektocht naar de eigenaar van een geheugenkaartje vol vakantiekiekjes is een succes: het gezin dat op de foto's staat is gevonden. Twee Utrechtse zussen vonden het geheugenkaartje met afbeeldingen in een tweedehands printer en plaatsten een oproep op Facebook.
De vader van Salma (26) en Nisrine (28) kocht de printer een jaar geleden op een rommelmarkt in Haarzuilens. "Hij vertelde ons dat er een SD-kaart in zat. Moesten we daar niet wat mee?", vertelden de zussen gisteren. "Uiteindelijk kochten ze een lezer voor de mysterieuze kaart. "Toen bleken er allemaal vakantiefoto's op te staan!"
Het bericht op Facebook werd honderden keren gedeeld en uiteindelijk meldde iemand zich. "Gisteravond is de eigenaar gevonden. Ik kreeg een reactie op mijn bericht van een mevrouw, haar dochter zit bij het meisje op de foto in de klas", vertelt Salma. "Zo ben ik in contact gekomen met de moeder van de kinderen. Zij vertelde dat ze blij was dat de foto's waren gevonden."
Salma heeft de vrouw nog niet uitgebreid gesproken. Vanmiddag spreken zij en haar zus mogelijk af om de foto's over te dragen. Inmiddels is er ook meer duidelijkheid over wanneer de foto's zijn genomen. "Dat bleek recenter te zijn: de kinderen zijn nu 17 en 19 jaar oud en hun moeder schat dat ze 6 en 8 jaar oud waren op de foto's."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.