Wereldster Camila Cabello onder de indruk van cover Utrechtse zangeres

UTRECHT - Al meer dan 100.000 kijkers zagen hoe wereldster Camila Cabello meedanst en reageert op een cover van haar hit Don't Go Yet. Die cover is van de Utrechtse Julie Huard. "Ontzettend gaaf dat een grote internationale artiest als Cabello mijn muziek zo waardeert."
In de video van het Amerikaanse magazine Glamour reageert zangeres Camila Cabello op meer covers van Don't Go Yet (30 miljoen streams op Youtube, 139 miljoen op Spotify). Huard maakte een een bachata versie, een Latijns-Amerikaanse muzieksoort. Cabello is onder de indruk: "This is hot" en "Ik wil nu ook een remix doen in een bachata-versie".
Het gedeelte met Julie Huard begint vanaf 03.18. De tekst gaat verder onder de video.
Huard heeft goede hoop dat het ook echt tot nieuwe versie van de hit komt. "Andere nummers van haar in de bachata-stijl zijn ook in de top40 terecht gekomen." En natuurlijk wil ze dan best steentje bijdragen. "Ik vind het al hartstikke leuk dat ze deze video hebben aangehaald, maar voor een duet sta ik natuurlijk altijd open."

Jazz en chansons

De Utrechtse zingt normaal gesproken jazz en Franse chansons. "Mijn vader was een Franstalige artiest en ik ben van huis uit opgegroeid met chansons en jazzmuziek", vertelt ze. Toen optreden door corona onmogelijk werd, begon ze in haar Utrechtse studio videos te maken en die te delen op haar YouTube-kanaal.
"Dat zijn heel veel ouwe nummers en ik dacht op een gegeven moment: ik vind het eigenlijk wel heel leuk om een uitstapje te maken naar een nummer dat echt nu nèt is uitgekomen." Omdat Cabello net als zij haar roots, Cabello is Cubaans-Amerikaans, in haar muziek verwerkt viel de keuze op haar. Glamour had de cover snel in de smiezen en wilde graag een zoom-interview.
Toen wist Huard nog niet dat Cabello haar cover zelf al had gezien. Pas tijdens het zoom-gesprek met de Amerikanen kreeg ze als verrassing de reactievideo van Cabello te zien. "Ik moet je eigenlijk eerlijk zeggen dat ik haar in eerste instantie even niet herkende", vertelt Huard. "Ik dacht: goh, wat leuk dat iemand naar mijn video kijkt."

Carrière

Het kwartje valt daarna snel en de zangeres met Frans bloed neemt de complimenten van haar Cubaans-Amerikaanse collega elegant in ontvangst. "Ze heeft echt uitgebreid tegen me gesproken." De internationale video kan haar carrière een boost geven. Eerder werden covers van Davine Michelle (Pink) en OG3NE (Dolly Parton) besproken in de videos van Glamour.
Screenshot uit de video van Glamour.
Screenshot uit de video van Glamour. © Glamour
Voorlopig richt Huard zich op haar eigen muziek. Ze wil een nieuw genre op de kaart zetten en krijgt daarbij hulp van internationale producers. "De oude chansons waar ik mee ben opgegroeid, in een nieuw jasje. Een elektronisch geluid, maar wel met respect en behoud van het geluid waar het vandaan komt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.