Erehaag, fakkels en muziek bij uitvaart slachtoffer schietpartij Café De Plak

© 112mediautrecht
UTRECHT - Volgens de politie hebben zo'n 1.100 mensen vandaag een laatste groet gebracht aan de Utrechtse Paul Kros. Een rouwstoet trok van de Burgemeester Norbruislaan in de Utrechtse wijk Zuilen richting begraafplaats Daelwijck. Bij aankomst werd ook vuurwerk afgestoken.
Drukte bij laatste eer slachtoffer schietpartij Café de Plak.
Drukte bij laatste eer slachtoffer schietpartij Café de Plak. © 112mediautrecht
Kros kwam om het leven bij een schietpartij bij Café De Plak aan de Vleutenseweg. Aan de Franciscusdreef trad een zanger op, daarna volgde een erehaag met fakkels. Kros was een bekende van de harde kern van FC Utrecht.
Politiebegeleiding bij rouwstoet Paul Kros.
Politiebegeleiding bij rouwstoet Paul Kros. © 112mediautrecht
De politie was aanwezig om de optocht in goede banen te leiden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn ondertussen nog vijfhonderd mensen aanwezig bij de uitvaart, de rest van de aanwezigen is vertroken. "Het verloopt tot nu toe allemaal heel rustig", aldus de politie.

Verdachte nog vast

Op 9 oktober kwam Kros om het leven bij een schietpartij bij Café De Plak. De politie heeft een 39-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Hij zit nog steeds vast. Mogelijk zou er een ruzie aan de beschieting vooraf zijn gegaan.
Een vrouw raakte ook gewond bij het schietincident, zij wist op eigen kracht naar het ziekenhuis te gaan.
Uitvaart van de Utrechtse Paul Kros

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.