Woonboerderij in Polsbroek zwaar beschadigd door grote brand

© 112 Media Utrecht
POLSBROEK - De brand die zaterdagavond uitbrak in een woonboerderij aan de Noordzijdseweg in Polsbroek is onder controle. De vuurzee heeft het dak volledig verwoest. "Eigenlijk staan alleen de muren nog overeind", vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Het pand is voorlopig onbewoonbaar, maar hoeft niet als verloren te worden beschouwd.
De brand brak rond 20.00 uur uit. Er werd al snel opgeschaald naar 'grote brand'. Metershoge vlammen sloegen uit het dak van de woning. "Het was te gevaarlijk om naar binnen te gaan. Het was dus lastig om bij de kern van de brand te komen", aldus de woordvoerder. Om te voorkomen dat het vuur oversloeg, werden gebouwen vlakbij de boerderij natgehouden
De bewoners waren niet thuis toen de brand uitbrak. Volgens een omstander zijn ze inmiddels bij hun woning gearriveerd en staan ze met tranen in hun ogen toe te kijken.
De wegen rondom de boerderij werden door de politie afgezet om ruim baan te maken voor de brandweer. In eerste instantie sprak de veiligheidsregio over een rieten dak, dat bleek later niet te kloppen. Wat de brand veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk.
De woonboerderij is volledig verwoest
De woonboerderij is volledig verwoest © Uppel Media
De brandweer is met meerdere bluswagens aanwezig
De brandweer is met meerdere bluswagens aanwezig © 112 Media Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.