Agent in Woerden schoot op snelheidsduivel die op hem inreed

© Egberts Media
WOERDEN - De automobilist die gisteravond is aangehouden na een achtervolging in Woerden, is doelbewust op een agent ingereden. Een agent schoot daarop gericht op het voertuig. De 25-jarige bestuurder wordt verdacht van poging tot doodslag en gevaarlijk rijgedrag.
Rond 20.30 uur kreeg de politie telefoontjes van getuigen die melden dat een auto met zeer hoge snelheid door de stad heen reed. Agenten zagen de auto rond 20.45 uur rijden in de Havenstraat en gaven de automobilist een stopteken. Ook probeerde ze met lichtsignalen zijn aandacht te trekken. De automobilist negeerde dit en reed vervolgens weg met snelheden oplopend tot 150 km per uur.
In een nieuwe poging hem te laten stoppen werd een politieauto stilgezet op de rotonde op de Molenvlietbaan. De twee agenten waren uitgestapt. De automobilist leek even te stoppen, maar reed toch langs de politieauto. Een agent moest wegspringen om niet geraakt te worden en voelde zich genoodzaakt om te schieten op het voertuig. Op dat moment is de achtervolging gestaakt. Later op de avond werd de auto teruggevonden op de Stokroosweide en is de 25-jarige verdachte aangehouden. De betrokken Mercedes is meegenomen voor onderzoek.
De recherche onderzoekt het incident en wil graag getuigen spreken. Zo is er nog onduidelijkheid over het aantal inzittenden in de bewuste auto en de persoon die achter het stuur heeft gezeten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.