Politie deelt spectaculaire beelden van achtervolging die eindigt in Kanaleneiland

© Tobias Bos
UTRECHT - Spectaculaire beelden van een politieaanhouding in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Meerdere agenten konden - na een achtervolging in de auto en vervolgens te voet - drie verdachten in de kraag vatten. De beelden van afgelopen donderdag deelt de wijkagent nu op Instagram.
De agenten zagen op de Vleutenseweg in Lombok donderdagavond een auto rijden die als gestolen stond geregistreerd en zetten de achtervolging in. Die ging via de Beneluxlaan en eindigde op de Van Heuven Goedhartlaan in Kanaleneiland.
Te zien is dat de agenten de auto klemzetten en dat de drie inzittenden een sprintje trekken door de wijk. Zonder succes: de agenten weten de drie snel in te rekenen. "De bijrijder dacht een voorsprong te hebben en in de menigte op te gaan, maar werd door de realiteit ingehaald", schrijft de wijkagent bij het bericht op Instagram.
In de auto zijn werden ook nog vermoedelijk gestolen auto-onderdelen, dure merkkleding en inbrekerswerktuig gevonden. De bestuurder is zijn rijbewijs kwijt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.