Instellingen

Organisatie Sinterklaasintocht 'hartstikke blij dat het doorgaat'

© RTV Utrecht / Elisa van der Vlist
PROVINCIE UTRECHT - Het is even bikkelen geweest, maar er komt een Sinterklaasintocht in Utrecht. De organisatie is dan ook ontzettend opgelucht dat er 14 november een feest is. "Wel via kronkelwegen, maar de Sint komt", lacht Bert Buizert van Stichting Stadsontspanning Utrecht. "Er is een vaartocht én een optocht."
Buizert is het type dat er met 300 procent tegenaan gaat en graag positief blijft. Natuurlijk vindt hij het jammer dat er geen feest op het Domplein kan worden gevierd, zoals in eerste instantie de bedoeling was. De gemeente heeft ervoor gekozen dat niet door te laten gaan. "Dan wordt het Domplein een evenementenlocatie en dan kan niet iedereen erbij zijn. We willen dat dit een feest voor álle Utrechters wordt", zegt een woordvoerder van de gemeente Utrecht.

Te water en te paard

Onderweg is er "natuurlijk muziek, pepernoten en wie weet zie je hier en daar nog een piet van een dak abseilen", lacht Bert.
De Sint gaat van boord bij de Weerdsluis, net als andere jaren. Burgemeester Sharon Dijksma vangt hem daar op. Dat is niet toegankelijk voor publiek, om drukte langs de kant te voorkomen. "Maar zodra de Sint op z'n paard zit, kan iedereen dat natuurlijk zien en hem en zijn pieten voorbij zien komen" zegt Bert.
Zo ziet de route eruit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.