Achtervolging vanuit Gouda eindigt in Maarssen, man opgepakt met nepvuurwapen en illegaal vuurwerk

© Koen Laureij
MAARSSEN - Na een lange achtervolging heeft de politie een man opgepakt in Maarssen. De bestuurder sloeg in Gouda op de vlucht nadat de politie hem op het spoor was gekomen omdat hij rondreed zonder rijbewijs.
Agenten gaven de verdachte op de A12 bij Gouda een stopteken, maar de man negeerde dat en ging ervandoor richting Utrecht. Op filmpjes van de achtervolging is te zien dat in ieder geval elf politieauto's en een motoragent met sirenes achter hem aan reden. Ook hing er er een politiehelikopter in de lucht.
Bij de achtervolging zijn snelheden van 190 kilometer per uur gehaald. Volgens de politie bracht hij daarmee het andere verkeer in gevaar. De auto kwam uiteindelijk rond 22.00 uur tot stilstand bij de sportvelden op de J. Reyneke van Stuwestraat in Maarssen. De Utrechtse politie kon de man daar aanhouden.
In de auto troffen agenten onder meer een nepvuurwapen en illegaal vuurwerk aan. Het ging om pakjes met Cobra6-knallers, dat is knalvuurwerk dat in Nederland verboden is. De politie doet verder onderzoek naar het incident.
Eerder meldde de politie dat de achtervolging begon in Den Haag, maar dit blijkt niet te kloppen.
In de auto troffen agenten onder andere illegaal vuurwerk aan.
In de auto troffen agenten onder andere illegaal vuurwerk aan. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.