Instellingen

Snelheidsduivel die in Woerden expres op agent inreed blijft langer vastzitten

© Egberts Media
WOERDEN - De automobilist die afgelopen zaterdag na een achtervolging doelbewust inreed op een agent, blijft nog zeker twee weken in de cel zitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. De 26-jarige bestuurder wordt verdacht van poging tot doodslag en gevaarlijk rijgedrag.
Zaterdagavond rond 20.30 uur kreeg de politie telefoontjes van getuigen die melden dat een auto met hoge snelheid door Woerden reed. Agenten zagen de auto rond 20.45 uur rijden in de Havenstraat en gaven de automobilist een stopteken. Ook probeerden ze met lichtsignalen zijn aandacht te trekken. De automobilist negeerde dit en reed vervolgens weg met snelheden oplopend tot 150 kilometer per uur.
In een nieuwe poging hem te laten stoppen werd een politieauto stilgezet op de rotonde op de Molenvlietbaan. De twee agenten waren uitgestapt. De automobilist leek even te stoppen, maar reed toch langs de politieauto. Een agent moest wegspringen om niet geraakt te worden en voelde zich genoodzaakt om te schieten op het voertuig. Op dat moment werd de achtervolging gestaakt.
Later op de avond werd de auto teruggevonden op de Stokroosweide in Woerden en werd de 26-jarige verdachte opgepakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.