Raad Amersfoort positief over nieuw mediaplatform Nieuwsplein33

© Nieuwsplein33
AMERSFOORT - Nieuwsplein33 lijkt de voorkeur van de Amersfoortse gemeenteraad te hebben om de lokale zendmachtiging in Amersfoort en Leusden te krijgen. Gisteravond werd erover gesproken in het Amersfoortse gemeentehuis en Stad Amersfoort trekt een voorzichtige conclusie.
Uit een peiling die gisteren werd gedaan in de raad bleek dat een meerderheid wil dat de procedure om een opvolger van de lokale omroep EVA te vinden, doorgaat. Ook kwam uit de rondvraag naar voren dat de raad een voorkeur heeft voor Nieuwsplein33 om de zendmachtiging te krijgen voor de periode 2022-2026. Nieuwsplein33 is een initiatief van BDUmedia, De Stadsbron, bibliotheek Eemland en RTV Utrecht.
De andere partij die de zendmachtiging wil is streekomroep Eemland1, waar omroep EVA onderdeel van is. Eemland1 werkt daarbij samen met regionale partners uit Soest, Baarn en Bunschoten-Spakenburg.
Een inhoudelijk debat over de nieuwe zendmachtiging moet nog gevoerd worden, dat is later dit jaar. Ook de gemeenteraad van Leusden moet zich er nog over uitspreken. De verwachting is dat in december een definitief besluit genomen wordt over de concessie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.