Instellingen

Utrecht zoekt topambtenaren met migratieachtergrond

© RTV Utrecht / Joep ten Have
UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft te weinig diversiteit in de hogere functies. En dat moet anders, vindt het college. Daarom moet een op de vijf gemeenteambtenaren in topfuncties vanaf 2026 - over een kleine vijf jaar dus - een migratieachtergrond hebben.
Het plan komt uit de koker van GroenLinks. Vorig jaar deze tijd liet de culturele barometer van de gemeente zien dat 10 procent van de ambtenaren in de gemeentelijke top (schaal 12 of hoger) een migratieachtergrond heeft. De partij vindt dat niet meer van deze tijd.
[Media:]
Raadslid Melody Deldjou Fard: "Utrecht is een kleurrijke stad. Daarom is het belangrijk dat de gemeentelijke organisatie een goede afspiegeling is van de diversiteit die de stad rijk is. De gemeente doet al veel, maar wij willen een versnelling hoger. Want er is nog een wereld te winnen als het gaat om de topposities."
Daarnaast komt er nog meer aandacht voor medewerkers uit de LHBTI+ gemeenschap, mensen met een arbeidsbeperking, MBO-ers en jonge medewerkers. Deze groepen zijn ook ondervertegenwoordigd of onderbelicht binnen de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.