Instellingen

Verdriet bij d'Oude Enghe in Soest na brand: 'Alles afbreken en opnieuw opbouwen'

SOEST - De verslagenheid is groot bij café d'Oude Enghe aan de Middelwijkstraat in Soest. Gisteren brak daar brand uit, waarbij de vlammen uit het dak kwamen. "Heel verdrietig, je staat machteloos", aldus bedrijfsleider Arnoud Boer.
"We wilden juist echt weer gaan vlammen", zegt Boer. Want naast de lockdown hebben ze ook een verbouwing achter de rug. "We hadden gisteren net een laatste afspraak om het na anderhalf jaar weer echt te gaan maken: met feestjes en partijtjes, maar die plannen gaan de ijskast in. Dat doet echt heel pijn hoor."
Verdriet bij 'd Oude Enghe in Soest na verwoestende brand
Het vuur ontstond waarschijnlijk in de keuken. "Waarschijnlijk met de frituur, kortsluiting met de frituur of het vet." De schade is dan ook groot: "Dit gaat heel lang duren, veel schade in de keuken, maar er zit overal roet in het hele pand. Dus waarschijnlijk wordt het alles afbreken en opnieuw gaan opbouwen."
Morgenmiddag hebben de uitbaters een gesprek met de burgemeester van Soest, want ze willen graag weer gaan ondernemen: "Al is het maar een tentje of een ski-hutje, we moeten afwachten, maar we willen graag een beetje bezig blijven."
Niemand raakte gewond bij de brand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.