Beschoten woning Vianen opnieuw gesloten: 'Nog altijd groot en onmiddellijk gevaar'

De Joke Smitlaan in Vianen
De Joke Smitlaan in Vianen © RTV Utrecht / Jordi de Jong
VIANEN - Het huis aan de Joke Smitlaan in Vianen dat begin deze maand werd beschoten, is opnieuw gesloten door burgemeester Fröhlich. Dat gebeurde meteen na de beschieting ook al, maar de bewoonster vocht die beslissing aan. Met succes; de voorzieningenrechter besloot het noodbevel te schorsen. Maar op basis van een nieuw politierapport sluit de burgemeester de woning nu opnieuw.
In de nacht van 6 op 7 oktober werd het huis beschoten. Dat was de tweede keer in een maand tijd in de Joke Smitlaan; half september werd het huis van de overburen ook al onder vuur genomen. Om de veiligheid en rust terug te brengen in de buurt besloot de burgemeester om het pand te sluiten.
De bewoonster van het huis en haar zoon waren het daar niet mee eens en stapten naar de rechter. Die stelde de bewoonster in het gelijk: de rechter vond de politie-informatie te summier om het pand zes weken te sluiten. De bewoners mochten daarom vorige week naar huis.

'Nog altijd gevaar'

Maar nu moeten ze alsnog een ander onderkomen zien te vinden. Burgemeester Fröhlich heeft op basis van een actueel politierapport besloten het huis opnieuw te sluiten. Uit dat rapport blijkt volgens de burgemeester dat er nog steeds gevaar dreigt. "De bestuurlijke rapportage die ik van de politie ontving, bevestigt dat er nog altijd een groot en onmiddellijk gevaar is voor de openbare orde", laat Fröhlich weten. "Uit die rapportage blijkt dat er voldoende reden is om de woning gesloten te houden." Het openen van het huis zou niet alleen gevaar opleveren voor de bewoners, maar ook voor de buurt.
Fröhlich begrijpt dat de sluiting grote impact heeft op de bewoners, maar zegt dat het noodzakelijk is dat er ingegrepen wordt voor de veiligheid van de bewoners en omwonenden. "We hebben bovendien veel reacties ontvangen van omwonenden die zich grote zorgen maken. Het algemeen belang weegt hier zwaarder dan het individuele belang", aldus de burgemeester.
De sluiting duurt tot en met 18 november.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.