Celstraf na gewelddadige seksdate in Amersfoort

De rechtbank in Utrecht.
De rechtbank in Utrecht. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
AMERSFOORT - Een man uit Den Haag is veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk, na een gewelddadige seksdate in Amersfoort. Hij mishandelde het slachtoffer, perste hem af en beroofde hem van geld.
De 23-jarige Hagenaar maakte vorig jaar via internet een afspraak bij een Amersfoorter thuis. Van tevoren hadden de mannen afgesproken dat de Amersfoorter vastgebonden zou worden. Dat gebeurde, en vervolgens gedroeg de Hagenaar zich zeer agressief.

Mishandeling

Hij deelde enkele harde klappen uit terwijl zijn date gekneveld op een matras lag. Het slachtoffer zei in de rechtbank dat hij bloed uit zijn oren voelde stromen. Zijn tanden raakten los van de vele klappen op zijn hoofd.
Na de mishandeling werd de Amersfoorter overgoten met benzine. Als hij niet de inlogcodes van zijn Rabobank-app zou geven, zou hij in brand worden gestoken. Dus besloot hij mee te werken.

Telefoon vergeten

Vervolgens deed de brute overvaller iets onhandigs: hij verliet het huis met de bankgegevens van de Amersfoorter, maar vergat zijn eigen telefoon mee te nemen. Op die telefoon is bewijs gevonden voor een tweede delict. De Hagenaar heeft ook in Rotterdam een date gehad met een man. Hij bleef daar slapen en de ochtend na de date nam hij meerdere spullen mee uit het huis van zijn date.
De uitspraak van de rechter komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. De rechter benadrukt dat de gewelddadige date 'bijzonder traumatisch' is geweest voor de Amersfoorter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.