Woningcorporatie maakt excuses voor bewust verkeerd informeren bewoners Jericho

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
AMERSFOORT - Woningcorporatie De Alliantie heeft bewoners van de buurt Jericho in Amersfoort excuses aangeboden voor een brief die aan hen verstuurd is. Die brief van begin juni ging over verduurzamingsplannen voor de huizen in Jericho. In werkelijkheid was toen al besloten dat de huizen gesloopt zouden worden.
Uit de brief blijkt dat De Alliantie er in juni bewust voor koos om dat besluit nog een tijdje te verzwijgen. ''Wij hebben ingeschat dat de zomervakantie niet de beste periode zou zijn om u te informeren. We begrijpen nu dat we dit verkeerd hebben beoordeeld'', schrijft de corporatie.
De manier waarop de inwoners van Jericho zijn geïnformeerd over de toekomst van de wijk heeft veel kwaad bloed gezet. Bij een raadsbijeenkomst eerder deze maand liepen de emoties van insprekers hoog op en vorige maand demonstreerden bewoners bij het stadhuis.
De Alliantie schrijft in de brief dat het besluit om de huizen te slopen vaststaat. De corporatie belooft de bewoners zo goed mogelijk te begeleiden naar een nieuwe woning.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.