Baarn noemt Laanplein nu ook officieel Laanplein

© RTV Utrecht
BAARN - Het Laanplein in Baarn heet voortaan ook echt: het Laanplein. De straatnamencommissie van de gemeente adviseert de gemeente om die ingeburgerde naam gewoon over te nemen.
De politiek heeft lang gesteggeld over de herinrichting van het grote parkeerterrein tussen de Laanstraat, de Nieuwstraat en de Eemnesserweg. De bedoeling was dat daar winkels, kantoren en woningen zouden worden gebouwd, maar na veel politieke discussies kwam er van die plannen weinig terecht. Dat dossier kreeg de naam Laanplein.
De gemeente denkt dat 'Laanplein' door de zeer ongemakkelijke besluitvorming nu misschien negatieve associaties oproept, maar in de Baarnse volksmond is de naam al volop in gebruik. Afgelopen zomer bijvoorbeeld werd via 112 een mishandeling op het Laanplein doorgegeven. De meldkamer van de politie herkende het adres toen niet. De gebouwen rond het onlangs vernieuwde parkeerterrein hebben de dichtstbijzijnde straat als adres.
Baarn gaat de straatnaam nu officieel vastleggen, laat het college aan de gemeenteraad weten, zodat de hulpdiensten en bezorgers voortaan weten waar ze moeten zijn. Gebouwen die hun ingang aan het plein hebben krijgen in overleg binnen een jaar een bijbehorend huisnummer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.