Koning in Driebergen in gesprek met betrokken burgers

© RVD / Martijn Beekman
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Burgers die zich verantwoordelijk voelen voor bijvoorbeeld het groen en de zorg in hun wijk, richten steeds vaker een bewonerscollectief op. Koning Willem Alexander gaat vandaag in Driebergen in gesprek met een aantal van deze betrokken burgers.
Jan Smelik uit Austerlitz is oprichter en directeur van Nederland Zorgt Voor Elkaar. Hij is er bij vanmiddag, en volgens hem zijn bewonersinitatieven steeds belangrijker: "We zien dat de overheid steeds meer terugtrekt uit het publieke domein, dat mensen steeds meer op zichzelf worden teruggeworden. Dat leidt ertoe dat mensen meer weer zelf dingen gaan oppakken."
Volgens Smelik is het daarnaast ook handig dat bewoners meedenken: "Mensen weten precies wat er nodig is in hun eigen dorp. En daarom kunnen zij ook als beste bepalen wat er moet gebeuren en ze kennen ook vaak de wegen om daar te komen."
Koning Willem Alexander bezoekt vanmiddag in Driebergen een bijeenkomst voor bewonerscollectieven die zich bezighouden met samen leven, samen wonen en samen zorgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.