Oktober was warm en nat

© Ab Donker
PROVINCIE UTRECHT - Met een gemiddelde temperatuur van 11,6 graden tegen 10,9 graden normaal is oktober warm verlopen, meldt Weer.nl. Met landelijk gemiddeld 108 tegen 84 millimeter regen normaal is oktober tot nu toe de natste maand van dit jaar.
Opvallend noemt Weer.nl het dat het in De Bilt uiteindelijk niet meer een officiële 'warme dag' van 20 graden of hoger is geworden. Dit betekent dat het totaal aantal warme dagen in De Bilt dit jaar met 98 net onder de 100 is gebleven.
21 oktober was de natste dag van de maand, toen er lokaal zelfs meer dan 50 millimeter regen viel. Deze dag bracht het totale aantal dagen met zware neerslag tot nu toe dit jaar op 19. Dat zijn er nu al 3 meer dan in het vorige recordjaar 2006.
Voor wat de zonuren betreft, heeft de laatste week van oktober het verschil gemaakt. Zonder die paar zonnige dagen waren we niet aan de in een oktobermaand gebruikelijke 120 zonuren gekomen, stelt Weer.nl. Het totaal van deze maand komt landelijk gemiddeld op circa 122 uren uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.