Tibbe uit Odijk haalt derde plaats bij Solar Challenge Morocco

© Vattenfall Solar Team
ODIJK - De Odijkse Tibbe Lukkassen heeft met zijn Vattenfall Solar Team van de Technische Universiteit Delft de derde plaats gehaald in de Solar Challenge Morocco. Als race manager speelde de Odijker een belangrijke rol bij het behalen van het brons.
Dat was nog niet zo makkelijk, want zijn team kende de nodige tegenslag. Zo hadden liefst negen van de zeventien teamleden zoveel last van buikgriep, dat ze niet inzetbaar waren tijdens de vijfde en laatste etappe. Toch weet het team ook die dag met hun Nuna11 ondanks de nodige technische problemen nog derde te worden. Dat is gelijk ook de plaats in het eindklassement.
Het team spreekt van een enerverende editie. Normaal gesproken wordt de wedstrijd voor zonnewagens altijd in Australië gehouden, maar dat ging dit jaar niet vanwege de strenge coronamaatregelen daar. Marokko kende de nodige nieuwe uitdagingen voor de deelnemende teams.
"Met regelmaat moest Nuna11 vol in de remmen voor een overstekende kameel of geit, of moest de zonneracer uitwijken voor een stuifduin van Saharazand op de weg", laat het team weten. Een windhoos legde vervolgens een deel van het tentenkamp plat, waarna veel deelnemers de nacht in auto's moesten doorbrengen. Daarna velde de buikgriep dus een flink deel van het deelnemersveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.