Horecazaak Roost in Utrecht moet dicht, toekomst park nog onzeker

© RTV Utrecht / Carmen Nelissen
UTRECHT - Roost, de horecazaak aan de Utrechtse Singel in Park Paardenveld, moet per direct de deuren sluiten. De gemeente verlengt de vergunning van het populaire restaurant niet, tot teleurstelling van de eigenaar. Wat er nu gaat gebeuren met het gebied is nog onduidelijk.
Toen de gemeente in 2017 toestemming gaf voor een pop-up restaurant, was al bekend dat Roost niet permanent mocht blijven. Vijf jaar was de maximumtermijn voor de horecazaak. "In de vergunning van afgelopen jaar is nadrukkelijk opgenomen dat voor de laatste keer medewerking verleend wordt aan een verlenging", schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

Rechtszaken

Niet alle omwonenden waren even blij met de drukke horecaplek. Sommigen stapten zelfs naar de rechter om sluiting van de zaak te bewerkstelligen. Dat lukte niet, maar de gemeente gebruikt de weerstand uit de buurt nu om het niet verlengen van de vergunning te rechtvaardigen.
De gemeente schrijft in de raadsbrief: "Aangezien is afgesproken dat Roost maximaal vijf jaar hier zou exploiteren, is het - als betrouwbare overheid die we willen zijn - niet mogelijk om binnen de huidige vergunning en afspraken het tijdelijke initiatief nog langer op deze locatie te laten zitten."

Wat nu met het gebied?

De toekomst van Park Paardenveld is ongewis. Op korte termijn verwacht de gemeente geen nieuwbouwplannen. "We willen onderzoeken wat we de komende jaren met het park kunnen doen om deze prettige plek te behouden en waar nodig te versterken."
De gemeente is blij met de positieve bijdrage die Roost heeft geleverd aan de buurt. "Inmiddels is er ook horeca rond het park ontstaan, wat het gebied levendiger maakt en het positief gebruik van het park versterkt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.