Auto crasht na achtervolging van 200 kilometer per uur, vijftal aangehouden

© Koen Laureij
WOERDEN - Een pittige achtervolging van Amsterdam naar Woerden, in de nacht van zondag op maandag. Bij een kentekencheck, van een auto die op de stoep stond, reed de bestuurder ineens keihard weg. Een kilometerslange achtervolging met een crash was het gevolg. Uiteindelijk konden er vijf mensen worden aangehouden.
De politie zag de foutgeparkeerde auto op de Kleine Wittenburgerstraat in Amsterdam. De bestuurder trapte het gas flink in om uit handen van de politie te blijven. Er werden snelheden van 100 kilometer per uur binnen de bebouwde kom gehaald en van 200 kilometer per uur op de snelweg.
De snelheidsduivel had op een bepaald moment meerdere politieauto's achter zich aanzitten. De achtervolging eindigde in Woerden aan de Middelland baan, omdat de auto crashte. Een videocorrespondent ter plaatse meldde eerder vandaag dat de bestuurder de macht over het stuur verloor.

Rijbewijs ingenomen

Inzittenden probeerden te vluchten, maar één van hen werd direct in de kraag gevat. De andere vier personen werden een stukje verderop aangehouden. Het is niet duidelijk waarom ze uit handen van de politie wilde blijven.
De bestuurder bleek een 21-jarige man met de Franse nationaliteit. Hij zit nog vast. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De andere vier inzittenden zijn weer op vrije voeten.
Het is niet bekend waarom de bestuurder uit handen van de politie wilde blijven.
Het is niet bekend waarom de bestuurder uit handen van de politie wilde blijven. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.