Instellingen

'Eemdijk is diep geraakt', twee jongens onnatuurlijke dood gestorven

© Caspar Huurdeman
EEMDIJK - Twee jongeren uit Bunschoten zijn gisteravond overleden. De politie bevestigt dat ze twee meldingen van onwelwordingen kreeg. Hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen, maar de twee konden niet meer gered worden. In beide gevallen is een niet natuurlijke doodsoorzaak geconstateerd.
Het gaat om afzonderlijke meldingen, maar het zou wel kunnen dat de twee jongeren bij elkaar waren. Eén van hen was een speler van VV Eemdijk, William Berendse, bevestigt de voetbalclub. De voorzitter van de voetbalclub laat weten dat iedereen erg ontdaan is en dat er vanavond een bijeenkomst is. Daarbij zijn het bestuur, spelers en staf van de A-selectie, spelers van het derde elftal van Eemdijk, waarin William ook zijn minuten maakte, en mensen die daar behoefte aan hebben aanwezig.

'Ook buiten de lijnen erg geliefd'

Menno Veldhuizen, voorzitter van VV Eemdijk, zegt in een geschreven reactie op de website van de voetbalclub het volgende. "William liet zich zo positief gelden dat onze hoofdtrainer Willem Romp hem een kans bood in de A-selectie. Die had hij zelf afgedwongen, puur op karakter. In het veld was hij onverstoorbaar. Nooit te beroerd om vuile meters te maken, hij kleunde er vol in. En buiten de lijnen was hij erg geliefd."
Op de website is ook een steunbetuiging aan de familie te lezen. "Eemdijk is diep geraakt door deze tragische gebeurtenis. De club wenst de naasten van William Berendse alle sterkte bij het verwerken van dit onmetelijke verlies."

'Een gepast afscheid'

De andere jongen zou een fervent Spakenburg-supporter zijn. In een tweet is te lezen: "Lub, een blauwe in hart en nieren. Stond altijd voor iedereen klaar. Wij als HKS zijnde zullen jou dan ook een gepast afscheid geven."
Over een afscheid of herdenking is nog niets specifieks bekend. Het forensisch onderzoek loopt ook nog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.